Selecteer een pagina

Welkom bij Scouting Vinchem

Leuk dat je lid bent geworden. Je gaat een geweldige tijd tegemoed. Je bent vanaf nu een van 38 miljoen mensen over de hele wereld die lid zijn bij Scouting. Je hebt dus altijd wel een plek op de wereld om je tent op te zetten.

Als je nog nooit eerder lid was dan ga je veel nieuws leren en meemaken. Je draagt een dag, een uniform, verdiend badges en gaat op kampen. Vraag er maar eens naar aan de anderen in je groep.

Er zijn alvast wat praktische zaken die je kunt regelen. Die hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. Inschrijfformulier

Vul het inschrijfformulier in en lever deze komende opkomst weer in bij de leiding. Zij zorgen dat de deze verwerkt wordt. Vanaf het moment dat je het formulier inlevert ben je officieel lid.

2. Das

Het is je vast al opgevallen, iedereen bij Scouting draagt een das om de nek. Alle Scouting over de hele wereld zijn te herkennen aan hun das. Want elke groep heeft z’n eigen kleuren. Bij Vinchem hebben we een groenen met blauwe randjes. Maar andere groepen lopen ze rond met een bruine oranje of blauwe dag.

Echt ideaal om andere Scouts te herkennen en gelijk te weten van welke Scoutinggroep ze zijn.

De das is verplicht. En je besteld hem bij de Vinchem Scoutshop.

3. Uniform

Naast de dag draagt je bij een opkomst ook een uniform. Een sterke blouse die tegen een stootje kan en vies mag worden. Ze zijn onverwoestbaar. Er lopen mensen bij Vinchem rond die al 30 jaar dezelfde blouse hebben.

Meer informatie vinden en hier kun je een bestellen.

4. Nieuwsbrieven

We hebben 2 soorten nieuwsbrieven bij Scouting Vinchem.
Een algemene en een per speltak.

Zodra je je hebt ingeschreven melden we je aan voor deze. Wil je het e-mail adres aanpassen dan kun je dat zelf regelen aan de onderkans van elke nieuwsbrief.

5. Opkomsten

Elke week wordt er een opkomst georganiseerd. Iedere speltak heeft z’n eigen tijden en dus eigen planning. Zorg ervoor dat je ongeveer 10 minuten voor de opkomst start aanwezig bent op het gebouw. Dan kunnen de opkomsten op de juiste tijd beginnen.

  • Welpen 13.30 – 15.30 uur
  • Scouts
  • Explorers
  • Stam

6. Installatie

Bij elke speltak worden de nieuwe leden ‘geinstalleerd’. Dat is bij elke speltak anders, een beetje spannend, maar vooral erg leuk. Want zodra je ben geïnstalleerd ben je helemaal op en top Scouting.

De leiding gaat je er alles over vertellen,

 

 

Nogmaals, welkom! Maak er geweldig tijd van.
Je hebt het zelf in de hand.